Japansk wagyu har landat på Arlanda igen.

september 15, 2014

kobe2

15:e September

Våran Japanska leverantör reste ner från Japan för att kontrolleraatt vår  pall av Japansk Wagyu landat säkert och att leveranserna fungerar bra.

Vi fick även en vidareutbildning av detta ”Japanese treasure”som dom själva kallar det. 

Genom bland annat arv,noggrann naturlig genetisk uppväxt och extremt god djurhållning som spinner på en myt som faktiskt delvis är sann pga just den goda djurhållningen.

 14:e September

Grattis alla meatlovers! 

Nu kan vi bitpacka den hektiskt välmarmorerade  chuckrollen i mindre bitar så att alla kan ha råd och möjlighet att köpa detta fantatiska kött.

 

 

 

vagyulevtag

Vi kan stolt säga att vi inte bara var först i Sverige utan först i Europa med Wagyu från Japan. I april var vi i Japan och bokade  första leveransen av Kobeköttet till Sverige detta för att visa att vi är ett företag som brinner för högkvalitetskött. Japansk Wagyu finns i olika klasser och marmoreringsgrader men vi kommer enbart ta in det bästa med bäst marmoreringsgrad till rätt detalj. Då vi valt att skaffa licenser och flyga in köttet själva för att kunna erbjuda ett så bra pris som möjligt på dessa mytomspunna högkvalitetsdetaljer.

Den egna inflygningen gör att priserna kommer inte vara brutalt mycket dyrare än Wagyu (från oss) från Chile,Australien eller Usa. Men kvaliten är som att jämföra matlagningsvin och lagrat årgångsvin.

Våran målsättning är att presentera bästa tänkbara pris på bästa tänkbara detalj Beställning

Beställningstid på detta kött kommer att vara till en början vara   mellan 1 dag till 4 veckor beronde på detalj och volym Ni ringer och diskuterar med oss hur mycket,vilka delar mm och vi ringer Japan.

För övriga frågor om priser ,detaljer mm. maila jan@jrkott.com eller ring in 08-686 00 26 och fråga efter Jan Eller Ted.

Klicka här för mer info !!     WAGYU Japan

WAGYU / KOBE

Ordet wagyu är japanska och betyder “japansk nötboskap”. Wagyukött blev världsberömt under namnet “Kobekött”, som är kött från wagyudjur uppfödda i Kobedistriktet i Japan. Japanska myndigheter har skyddat namnet Kobekött och endast kött producerat från djur i Kobedistriktet får kallas Kobekött. Wagyurasen har specifika genetiska egenskaper som ger ett utsökt mört, välsmakande och näringsriktigt kött. Wagyu kan födas upp varsomhelst i världen och får kallas “fullblodswagyu” eller “100% wagyu” Men det äkta Japanska Kobeköttet kommer från Japan och sägs vara fetare och smakrikare.

Bara för att man får kalla vilket blandraskött som helst som kommer utanför Japan för Wagyu så betyder inte  det att Wagyu från Japan är Jämförelsebart vilket det inte är.  Man brukar säga att -Wagyu utanför Japan är som god apelsinläsk utan apelsiner i. -Wagyu från japan är som årgångsvin -Kobeköttet är som finaste champagneTvå saker som avgör slutresultatet och kvalitèn på ett kött ARV OCH MILJÖ.Dessa egenskaper saknas från Wagyu från andra länder. Vi åkte till Japan för att prova,njuta  och för att boka upp detta magiska mytomspunna kött och vara först med det Japanska Wagyuköttet till Europa vilket vi var. waygu Japanese Black 100% från Tajimalinjen ända sedan 1600 talet.