Närproducerad Regnbågsfilé från Åland

september 07, 2015

regnbåge-fril

Regnbåge, regnbågslax, regnbågsforell, m fl – kär fisk har många namn. Det korrekta namnet är regnbågsöring (Oncorhynchus mykiss), vilket ofta förkortas till regnbåge.

Regnbågen förekommer inte i vilt tillstånd i Norden utan är en odlad fisk och etiskt rätt. Den kan inte föröka sig i våra vatten och därmed inte heller bilda permanenta livskraftiga bestånd. Därmed är eventuella rymlingar inget miljöproblem eller hot. Regnbågen är en vackert mönstrad fisk med ett röd violett band längs sidan och mörka prickar på skinn och fenor. Regnbågen är röd i köttet. Fler och fler upptäcker att regnbågen är en utmärkt fisk till både à la carte och lunch då smaken är mildare och mer sofistikerad än den konventionella laxen. Även priset är väldigt attraktivt vilket har gjort att den på ekologiskt foder uppfödda regnbågen har blivit en naturlig och elegantare ersättnings- råvara till konventionell lax.

Kvaliteten är skyhög

Fisken levereras till JR Kötts lokaler direkt efter slakt och därefter till kund så färsk som den bara kan bli filéad och urbenad.

s33top-RegnbÜgsfilÇ